Deens kroonprinselijk gezin viert vakantie in Gråsten

Vorsten

18-07-2020 11:12:58

Het Deense kroonprinselijk gezin heeft zaterdag vakantiegroeten gestuurd vanuit Gråsten Slot in Zuid-Jutland. Kroonprinses Mary deelde daarbij door haar gemaakte foto’s van haar twee oudste kinderen, prins Christian en prinses Isabella. Het Deense hof voegde er twee opnamen aan toe van het hele gezin en van het kroonprinselijk paar samen.

Gråsten Slot is sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een populaire bestemming van de Deense koninklijke familie. Toen kreeg het toenmalige kroonprinselijk paar Frederik (IX) en Ingrid, de grootouders van de huidige kroonprins, het paleisje als huwelijksgeschenk. De keuze voor dit kleine pittoreske plaatsje vlakbij de grens met Duitsland was niet toevallig. Zuid-Jutland, ook wel bekend als Noord-Sleeswijk, was slechts vijftien jaar eerder bij Denemarken gekomen en aanwezigheid van de koninklijke familie zou de band met deel van het koninkrijk kunnen versterken.

Gråsten was voor de latere koningin Ingrid een soort paradijs en tot aan haar overlijden in 2000 hechtte ze eraan tijdens de zomer haar hele gezin daar tenminste enige tijd samen te brengen. Die traditie is daarna voortgezet door haar oudste dochter koningin Margrethe, die op haar beurt de liefde voor Gråsten heeft overgebracht op haar oudste zoon Frederik en diens gezin.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord