Frederik en Mary gaan naar Duitsland

Vorsten

2015-03-09 14:16:00

KOPENHAGEN – Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken brengen van 19 tot en met 21 mei een officieel bezoek aan Duitsland. Een handelsdelegatie reist met het kroonprinselijk paar mee, kondigde het Deense hof maandag aan.

Op het programma staan bezoeken aan Hamburg en München. Naar verwachting doen meer dan honderd bedrijven mee. De handelsreis krijgt als thema Deens leven en richt zich onder meer op architectuur, energie, milieu, farmaceutica, gastronomie en design.

Zowel in Hamburg als München nemen Frederik en Mary deel aan zakelijke seminars over duurzaam wonen, gezond leven en stijlvol wonen. Ook schuift de kroonprins met zijn echtgenote aan bij zakelijke lunches en diners en zal er nog tijd overblijven om beide steden te bezichtigen.

De Belgische koning Filip reist deze week al af naar Duitsland voor een werkbezoek aan Berlijn en Düsseldorf. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag 19 en vrijdag 20 maart een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Dit volgt direct op het staatsbezoek van de koning en koningin aan Denemarken, dat op dinsdag 17 maart begint.


Meer Denemarken