Deense hof maakt programma staatsbezoek aan Duitsland bekend

Vorsten

06-11-2021 12:17:44

Het Deense hof heeft het programma bekendgemaakt van het staatsbezoek dat koningin Margrethe en kroonprins Frederik afleggen aan Duitsland. De royals zijn vanaf komende woensdag vier dagen te gast in Berlijn en München.

In Berlijn staat op de eerste dag van het bezoek een ontmoeting gepland met bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn echtgenote. Verder is er een lunch met scheidend bondskanselier Angela Merkel. De royals brengen ook een bezoek aan de Brandenburger Tor en leggen een krans bij Neue Wache bij Unter den Linden. Het bouwwerk is een monument voor de slachtoffers van oorlog en tirannie.

Op de tweede dag van hun bezoek zijn Margrethe en Frederik aanwezig bij de opening van een netwerkconferentie voor het Duitse en Deense bedrijfsleven. Vooral Frederik zal zich daar laten zien. Margrethe bezoekt die dag enkele culturele instellingen.

München

Vrijdag wordt het staatsbezoek voortgezet in München. Margrethe moet het dan zonder Frederik stellen. De koningin bezoekt weer enkele culturele instellingen en is te gast bij München Urban Colab, een groot zakencentrum waarbij duurzaam ondernemen voorop staat. Margrethe zal kennismaken met enkele Deense startups en een innovatieworkshop bijwonen.

Zaterdag sluit Margrethe het staatsbezoek af met een bezoek aan de prestigieuze Akademie der Bildenden Künste. Het kunstenfonds van Denemarken en de Akademie gaan een nieuwe samenwerking aan die moet resulteren in nieuwe grote exposities in München en Keulen.

Meer Denemarken