Deense koninklijke familie leeft mee na dood Ari Behn

Vorsten

26-12-2019 17:14:41

De Deense koninklijke familie heeft donderdag via paleiswoordvoerder Lene Balleby een reactie gegeven op het tragische overlijden van Ari Behn, de ex-echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise.

“De Deense koninklijke familie is diep bedroefd over de vroege dood van Ari Behn en stuurt hun warme gedachten naar de Noorse koninklijke familie en naar de familie van Ari Behn”, aldus de korte verklaring van het Deense hof.

Eerder donderdag had ook het Zweedse koningshuis al gereageerd op de dood van Ari Behn, die tijdens zijn 15-jarig huwelijk met prinses Märtha Louise bij tal van bijzondere gebeurtenissen – huwelijken, verjaardagsfeesten maar ook privé-uitjes – bij de koninklijke buren aanwezig was.

Goede banden waren er ook met leden van de Nederlandse koninklijke familie. Niet alleen met het gezin van prinses Beatrix, maar ook met dat van prinses Irene. Zo waren prinses Märtha Louise en Ari Behn in 2013 in de Oude Kerk in Delft aanwezig bij de herdenkingsdienst voor prins Friso, een petekind van de Noorse koning Harald.

Meer Denemarken