Deense koninklijke familie schudt veel handen

Vorsten

2015-01-06 16:49:00

KOPENHAGEN – De Deense koninklijke familie heeft dinsdag de tweede en derde ronde van de jaarlijkse nieuwjaarsontvangsten afgewerkt. Op nieuwjaarsdag had koningin Margrethe al een diner en receptie gegeven.

In paleis Amalienborg werd even voor tien uur eerst een receptie gehouden voor de rechters van het Hooggerechtshof, en officieren van het Koninklijk Lijfgarderegiment en het Huzarenregiment. Behalve koningin Margrethe waren daarbij ook prins-gemaal Henrik, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary aanwezig.

Vervolgens ging het koninklijke gezelschap naar paleis Christiansborg, de zetel van het parlement die ook wordt gebruikt voor grote ontvangsten, voor de receptie voor het diplomatieke corps en andere buitenlandse vertegenwoordigers.

Woensdag volgt de slotronde, met drie achtereenvolgende recepties, eveneens in Christiansborg voor onder anderen vertegenwoordigers van het leger en de noodhulpdiensten, en vertegenwoordigers van de organisaties die onder koninklijke bescherming staan. Voor en na het treffen in Christiansborg maken koningin en prins-gemaal een korte rijtoer door Kopenhagen.


Meer Denemarken