Deense premier wenst prins Joachim goed herstel

Vorsten

27-07-2020 14:10:05

De Deense premier Mette Frederiksen heeft prins Joachim vanuit Kopenhagen een goed herstel gewenst. Haar gedachten gingen “tijdens deze moeilijke tijd” ook uit naar koningin Margrethe, Joachims echtgenote prinses Marie en zijn vier kinderen en de rest van de koninklijke familie, aldus een op sociale media gedeelde boodschap van Frederiksen.

Ze reageerde daarmee op het nieuws dat prins Joachim (51) vrijdagavond in het Universiteitsziekenhuis van Toulouse was opgenomen en daar moet spoed geopereerd aan een bloedstolsel in de hersenen. Volgens de laatste berichten van het Deense hof is zijn toestand op dit moment stabiel.

Joachim had twee uur eerder nog een interview gegeven aan de lokale krant La Depèche, die werd ontvangen op het wijngoed van Joachims ouders Château de Cayx in Cahors. Volgens de interviewer was de prins goedgehumeurd en ontspannen, maar vertelde hij wel dat het afgelopen jaar veeleisend was geweest vanwege zijn leiderschapstraining aan de Franse militaire academie. Die opleiding sloot hij in juni af en op 1 september zou hij aan een nieuwe fase in zijn leven beginnen als defensieattaché in de Deense ambassade in Parijs.

Het interview eindigde om 18.45 uur. Twee uur later werd de prins opgenomen in het ziekenhuis in Cahors, en toen daar werd vastgesteld dat hij een gespecialiseerde behandeling nodig had werd hij per ambulance naar Toulouse gebracht. Hoe lang hij daar moet blijven, is nog niet bekend. Transport naar bijvoorbeeld het Rigshospital in Kopenhagen is gezien zijn aandoening niet mogelijk.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.