Deense prins Joachim neemt het op voor prins Harry

Vorsten

2021-05-21 07:04:57

Hoewel prins Harry zowel in het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten flink onder vuur ligt vanwege zijn laatste optredens in de media, snapt de Deense prins Joachim helemaal waar Harry het over heeft. Volgens de 51-jarige prins “is het enorm zwaar om de nummer twee te zijn”, iets wat hij zelf ook ervaart als jongere broer van kroonprins Frederik. Dit heeft hij laten weten in een interview met het Franse tijdschrift Point de Vue.

“Ik heb veel respect voor prins Harry, hij is ontzettend moedig. Hij heeft het aangedurfd om zijn hart te volgen en hij is de enige die weet wat er daadwerkelijk in zijn hoofd omgaat. Ik snap zijn gevoelens als ‘tweede’ heel goed,” aldus Joachim.

Joachim en Harry groeiden allebei op als jongere broer van iemand die uiteindelijk koning wordt. Beide prinsen zijn uiteindelijk verhuisd naar een ander land: Joachim en Marie wonen tegenwoordig in Parijs, waar Harry en Meghan zijn neergestreken in de buurt van Los Angeles, waar Meghan geboren en getogen is.

Het leven in Parijs bevalt Joachim en Marie prima. “Hier kunnen we onze eigen plek vinden, terwijl we altijd de familie en ons land goed blijven vertegenwoordigen.”


Meer Denemarken

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?