Deense prins Joachim uit ziekenhuis ontslagen

Vorsten

2020-08-04 14:43:37

Prins Joachim van Denemarken heeft het ziekenhuis in Toulouse verlaten. Maandagavond werd de jongste zoon van koningin Margrethe ontslagen. Dat heeft het Deense hof dinsdag bekendgemaakt.

Joachim lag ruim anderhalve week in het ziekenhuis nadat hij met spoed onder het mes moest vanwege bloedstolsel in zijn hersenen. Vorige week bleek dat hij geen blijvende gevolgen overhield aan het hersenletsel. De verwachting werd toen uitgesproken dat de prins volledig zou herstellen.

Volgens het hof is de gezondheid van Joachim nu dusdanig verbeterd dat hij ‘thuis’ verder mag herstellen. De prins verblijft nu weer op het Franse wijngoed van zijn ouders Château de Cayx in Cahors.

De koninklijke familie vraagt om de komende tijd de privacy van Joachim te waarborgen. Prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie maakten ook van de gelegenheid gebruik om het ziekenhuispersoneel te bedanken voor de uitstekende zorg die de prins kreeg.


Meer Denemarken

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.