Frederik duikt kleedkamer voetballers in

Vorsten

2016-08-11 15:02:00

Kroonprins Frederik heeft woensdagavond gefeest met de Deense voetballers. Zij verloren weliswaar met 4-0 van Brazilië, maar wisten zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi.

Direct na de wedstrijd dook Frederik de kleedkamer in om de voetballers te feliciteren. Het Deense koningshuis plaatste donderdag een foto van de ontmoeting op Facebook. “De spelers kunnen nu uitkijken naar de wedstrijd tegen Nigeria.”

Kroonprins Frederik is al anderhalve week in Rio en blijft tot 21 augustus, de laatste dag van de Olympische Spelen. Frederik is niet alleen in Brazilië om de Deense sporters aan te moedigen, hij is ook lid van het Internationaal Olympisch Comité en woont in Rio diverse vergaderingen bij.

Frederik had vorige week nog gezelschap van zijn vrouw Mary. Zij keerde eerder deze week terug naar Denemarken omdat de kinderen weer naar school moeten. Ook Frederiks jongere broer prins Joachim reisde af naar Brazilië, hij nam zijn vrouw Marie en vier kinderen mee. Het gezin is vanwege het einde van de zomervakantie weer terug in Denemarken.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana