Frederik en Mary werken gescheiden in Polen

Vorsten

13-05-2014 12:57:00

WARSCHAU – Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken werken op dinsdag op de tweede dag van hun officiële bezoek aan Polen een gescheiden programma af. De Deense ministers die het paar vergezellen moeten af en toe stuivertje wisselen om alle voor hen relevante onderdelen bij te wonen.

Zo was gezondheidsminister Nick Hækkerup in Warschau eerst met Frederik aanwezig bij een debat over de aanpak van diabetes, om zich later aan te sluiten bij Mary bij een gesprek over de Deense ervaringen met publiek-private samenwerking in de gezondheidszorg. Hij woonde ook samen met de kroonprinses een conferentie bij over de verbetering van de kwaliteit van het leven.

Frederik wist zich het grootste deel van de dag vergezeld door milieuminister Kirsten Brosbøl. Samen woonden ze een debat bij waar efficiënt en slim energiegebruik werd besproken en waren ze bij een waterseminar.

Kinderopvang

Mary ging tegelijkertijd op stap met de Poolse presidentsvrouw Anna Komorowska en bezocht een ziekenhuis met diabetespatiënten en een kinderopvang voor autistische kinderen. Frederik en Mary treffen elkaar dinsdagavond weer tijdens een seminar over energie en bij een receptie die de Deense ambassadeur aanbiedt. Daarna vertrekken ze naar Szczecin waar het bezoek woensdag wordt afgesloten.

De programmaonderdelen illustreren de speerpunten tijdens het driedaagse bezoek dat zich richt op landbouw en voedsel, mode en design, energie, milieu en gezondheid en de wijze waarop Denemarken en Polen elkaar daarbij kunnen helpen en ondersteunen.


Meer Denemarken

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug