Frederik en Mary sluiten Groenland-reis af

Vorsten

08-08-2014 16:24:00

NUUK – Het Deense kroonprinselijk paar sluit vrijdag het officiële bezoek aan Groenland af in de hoofdstad Nuuk. Daar hebben kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, die een week eerder aan hun tocht langs de zuidwestkust van Groenland begonnen, een druk programma. Hun vier kinderen die de hele reis hebben meegemaakt, spelen daarbij waar mogelijk ook een rol.

In Nuuk, waar het bezoek donderdagavond officieel begon met een diner in Hotel Hans Egede, bestaat het programma uit een mengeling van ontmoetingen met de Groenlandse autoriteiten en aandacht voor de inwoners van de stad, en Defensie. Zo had het kroonprinselijk paar vrijdagmorgen een gesprek met het gemeentebestuur en bezocht het stel het lokale parlement.

In de middag verschoof de aandacht naar de Arctische Winterspelen en het instituut voor kinderrechten, alsmede het Arctisch Commando, dat voor de bewaking van het immense Groenland verantwoordelijk is. Aan het slot van de dag is er eerst nog een receptie voor het Ivalo en Minik Fonds, genoemd naar de tweeling prinses Josephine en prins Vincent die beiden ook een Groenlandse doopnaam hebben, respectievelijk Ivalo en Minik.

Het bezoek wordt afgesloten met een receptie aan boord van het koningsschip Dannebrog, waarmee het kroonprinselijk gezin afgelopen week de zomertoer door dit autonome deel van het Deense koninkrijk heeft gemaakt.

Meer Denemarken