Frederik en Mary bij kranslegging en kerkdienst Deense militairen

Vorsten

05-09-2021 19:10:43

Kroonprins Frederik van Denemarken en zijn vrouw Mary hebben zondag kransen gelegd voor militairen die sinds 1948 hebben deelgenomen aan internationale missies. Dat deed het kroonprinselijk paar bij het cultureel-historisch monument Kastellet. Daar is sinds 2011 een speciaal monument voor militairen.

Na de kranslegging waren er toespraken en werd het volkslied gezongen. Naast Frederik en Mary waren ook de Deense premier Mette Frederiksen, minister van Defensie Trine Bramsen en de voorzitter van het Deense parlement bij de kranslegging aanwezig.

Er was ook een herdenkingsdienst in Holmens Kirke, een kerk in Kopenhagen. Vooral de dienst voor de militairen die het leven lieten tijdens missies in het buitenland maakt ieder jaar grote indruk op Mary en Frederik, de nabestaanden en alle andere deelnemers in de kerk.

De kranslegging en de kerkdienst worden sinds 2009 gehouden op 5 september. Het is dan in Denemarken ‘flagdag for Danmarks udsendte’, de dag waarop in het land gevlagd wordt voor Deense militairen die op missie zijn of werden gestuurd. De dag doet denken aan Veteranendag, de dag waarop Nederland de militairen eert.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.