Frederik en Mary op weg naar Riyadh

Vorsten

27-02-2016 16:32:00

Het Deense kroonprinselijk paar Frederik en Mary is zaterdag uit Kopenhagen vertrokken naar Saudi-Arabië. Van de kant van oppositiepartijen en mensenrechtenorganisaties is veel kritiek geuit op de reis die in het teken staat van het uitbreiden van de handelsbetrekkingen. Premier Lars Lokke Rasmussen heeft het paar echter groen licht gegeven voor de trip die begint in Riyadh en waaraan ook een aantal Deense ministers deelneemt.

De hele zondag is ingeruimd voor ontmoetingen met leden van het Saudische koningshuis, zo heeft het Deense hof bekend gemaakt. Details over wie wanneer wordt bezocht zijn echter niet vrij gegeven. Frederik heeft vorig jaar al kennisgemaakt met de Saudische koning Salman. De kroonprins reisde toen namelijk naar de Saudische hoofdstad om Salman te condoleren met het overlijden van zijn halfbroer koning Abdullah.

Maandag en dinsdag werken Frederik en Mary gedeeltelijk samen en gedeeltelijk apart een vol programma af, alvorens op 2 maart door te vliegen naar Qatar voor een tweedaags bezoek dat wordt afgesloten met een audiëntie bij emir Tamim.


Meer Denemarken