Frederik en Mary promoten Groenland in Japan

Vorsten

09-02-2015 09:07:00

KOPENHAGEN – De Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary genieten met hun kinderen van een wintersportvakantie in de Zwitserse Alpen. Daar kunnen ze zich opladen voor een volgende buitenlandse reis die vlak voor hun skivakantie door het Deense hof werd aangekondigd. Eind maart brengt het kroonprinselijk paar namelijk een bezoek aan Japan, waarbij ze ook de keizerlijke familie zullen ontmoeten.

In de Japanse hoofdstad Tokio gaan Frederik en Mary van 26 tot en met 28 maart Groenland promoten. Groenland is een autonoom land binnen het koninkrijk Denemarken. Frederik en Mary reizen naar Tokio met een handelsdelegatie uit Groenland en enkele ministers.

Doel van het bezoek is om producten uit Groenland en de cultuur van de Inuit onder de aandacht van de Japanners te brengen. Zo hoopt Groenland onder meer de export van vis naar Japan te bevorderen. Ook wil de handelsdelegatie Groenland promoten als toeristische bestemming. In augustus reisden de Deense kroonprins en kroonprinses nog langs de zuidwestkust van Groenland.

In Tokio opent het kroonprinselijk paar een tentoonstelling over de Groenlandse cultuur waarbij ook de keizerlijke familie vertegenwoordigd zal zijn.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft