Frederik en Mary vaker mee met koningspaar

Vorsten

03-03-2015 17:49:00

KOPENHAGEN – Het Deense kroonprinselijk paar begeleidt koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun aanstaande staatsbezoek aan Denemarken ook bij het bezoek aan de vestiging van de universiteit van Aalborg in Kopenhagen.

Dat blijkt uit het Deense deel van het programma dat dinsdag bekend is gemaakt. Eerder was al bekend dat kroonprins Frederik en kroonprinses Mary mee zouden gaan naar het eiland Samsø. Op de universiteit hoopt het koningspaar het geheim te ontdekken van hetgeen de Denen zo gelukkig maakt. Op de wereldindex van gelukkigste volken staan de Denen namelijk al jaren op de eerste plaats, met Nederland enkele treden lager op 4. “We kunnen nog wat van de Denen leren”, concludeerde Willem-Alexander daaruit. Op de eerste dag van het staatsbezoek wordt hij bijgepraat.

De Denen hebben daarvoor zelfs een heus ‘happiness centre’. Bij de Nederlandse ambassade zijn de voorbereidingen inmiddels ook in volle gang, zo blijkt uit tweets van medewerkers en van ambassadeur Eddy Middeldorp. Maandag was er nog een excursie naar Samsø, om daar de laatste afspraken te maken voor het koninklijk bezoek. Dinsdag zaten ambassadestaf en de echtgenote van de ambassadeur de uitnodigingen te adresseren voor de ontmoeting van het koningspaar met de Nederlandse gemeenschap.

In de Deense media wordt ook al vooruit gekeken. Roddelblad Billed Bladet nam kroonprinses Mary en koningin Máxima uitgebreid op de korrel, voorafgaand aan het bezoek aan Kopenhagen op 17 en 18 maart.


Meer Denemarken