Frederik genoot van ‘gevecht’ Deense baanwielrenners

Vorsten

04-08-2021 17:42:02

Voor de vierde achtereenvolgende dag heeft kroonprins Frederik van Denemarken de armen in de lucht kunnen steken want opnieuw werd er in het Deense kamp een medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio. Op de wielerbaan veroverde Denemarken zilver op de ploegachtervolging bij de mannen.

De Denen reden sneller dan hun eigen wereldrecord maar Italië was nog rapper waardoor zij met het goud naar huis gingen. “Prachtig gevochten”, vindt kroonprins Frederik, die de mannen op Instagram bedankt voor “een aantal spannende en dramatische duels” op de baan.

De zilveren plak voor de baanwielrenners was het enige eremetaal woensdag maar Frederik genoot desondanks ook van de overige prestaties van de Denen. Hij noemt onder meer de resultaten op de golfbaan en van Emma Aastrand Jørgensen, die dinsdag brons won bij het kanovaren op de 200 meter. Woensdag kwam ze in actie op de 500 meter.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.