Frederik helpt handje bij voorbereidingen op Royal Run

Vorsten

12-08-2021 13:18:34

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft meegeholpen bij de voorbereidingen van de Royal Run. De oudste zoon van koningin Margrethe nam een kijkje in het magazijn waar alle spandoeken, posters, borden en kilometermarkeringen voor het hardloopevenement worden bedrukt en hij werd ter plekke aan het werk gezet, zo is te zien in een filmpje dat het hof online heeft gezet.

Frederik hielp mee met het bedrukken van een poster en controleerde of de medailles er goed uitzien.

Het duurt donderdag nog precies een maand voordat de Royal Run weer wordt gelopen. Het evenement werd in 2018 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik. Vanwege de coronacrisis ging de Royal Run vorig jaar niet door.

Dit jaar kan er onder meer gelopen worden in Kopenhagen, Frederiksberg en Aalborg. Oorspronkelijk zou er ook een editie zijn op Groenland, een autonoom onderdeel van het koninkrijk Denemarken, maar deze werd begin juli afgeblazen.

In totaal hebben zich 70.000 Denen aangemeld voor de Royal Run. In vorige edities deden ook verschillende leden van het Deense koningshuis mee.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.