Frederik moet Royal Run verplaatsen

Vorsten

2020-03-25 16:54:06

Kroonprins Frederik heeft woensdag bekendgemaakt dat de zogenoemde Royal Run is verschoven naar 6 september. De editie op Groenland staat nu gepland voor 30 augustus.

“We hebben ons met het hele gezin verheugd op de Royal Run, maar vanwege de huidige situatie met het coronavirus moeten we het loopfeest helaas verplaatsen”, zo liet Frederik weten via sociale media. Met zijn gezin riep hij iedereen – jong en oud – op om plezier te blijven beleven aan bewegen, maar ook de aanbevelingen van de autoriteiten op te volgen en geduld te hebben. “We hopen dat de Royal Run na de zomer een groot samenzijn kan worden en dat iedereen tot die tijd goed voor zichzelf zorgt.”

De Royal Run, in 2018 door Frederik ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag in het leven geroepen om de Denen in beweging te krijgen, zou worden gehouden op tweede pinksterdag in Sønderborg, Aalborg, Odense, Kopenhagen/Frederiksberg en op het eiland Bornholm. Dit jaar deed Groenland voor het eerst mee. Daar was de sportloop gepland voor 28 mei.


Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!