Frederik opent digitale handelsmissie naar Nederland

Vorsten

02-11-2020 10:17:45

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft maandagochtend een bijzondere handelsmissie naar Nederland geopend. Vanwege de coronacrisis vindt deze volledig digitaal plaats.

Frederik opende de digitale missie met een korte toespraak vanuit het Industriens Hus in Kopenhagen. Bij de opening waren fysiek wel enkele Deense ministers aanwezig. “Bedankt voor jullie fysieke deelname, maar ook jullie digitale deelname vanuit Nederland”, sprak de kroonprins.

Zoals gepland staat de economische missie in het teken van de ‘groene transitie’. Naast de kroonprins zullen de minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod, de minister van Klimaat-, Energie-, en Nutsvoorziening Dan Jørgensen en een handelsdelegatie van negentien groene Deense bedrijven deelnemen. Vanuit Nederland is minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes virtueel van de partij.

Frederik en zijn echtgenote Mary zouden eigenlijk naar Nederland vliegen voor de handelsmissie, maar dat werd afgeblazen. Het paar had onder meer bezoeken aan bedrijven in Den Haag en Rotterdam op de agenda staan.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord