Frederik steekt Deense WK-voetballers hart onder de riem

Vorsten

14-11-2022 23:42:03

Kroonprins Frederik heeft maandag een bezoek gebracht aan het nationale voetbalteam van Denemarken. De royal wilde het team succes wensen op het WK dat volgende week in Qatar begint. Op Instagram schreef Frederik dat hij met zijn bezoek wilde laten zien dat hij helemaal achter de Deense ploeg staat.

“Het team is scherp, de stemming is goed en je hoeft geen rood-witte bril te dragen om hoge verwachtingen te hebben van ons Deens nationaal team”, schreef de kroonprins. Hij noemde de selectie een fantastisch team dat honger heeft naar een vervolg op het EK-succes van afgelopen zomer.

Op foto’s in Deense media is te zien hoe Frederik een praatje maakt met middenvelder Christian Eriksen en bondscoach Kasper Hjulmand. “Zoals ik meerdere keren heb benadrukt, heeft het nationale team mijn volledige steun, ongeacht waar ter wereld ze spelen”, laat de royal weten.

Dinsdag vertrekken de Denen naar Qatar. Frederik gaat niet naar het WK, schreef hij op Instagram. “Deze keer kijk ik ernaar uit om het team vanuit huis aan te moedigen en ik wens Kasper Hjulmand en zijn ploeg alle geluk en succes toe.”

Meer Denemarken