Frederik te zien in jachtprogramma op Deense tv

Vorsten

2021-07-01 17:41:35

De Deense kroonprins Frederik is donderdagavond te zien in het programma Nak & Æd. Daarin trekken chef-kok Nikolaj Kirk en bioloog Jørgen Skouboe door Denemarken. Ze gaan op jacht en bereiden in de bossen maaltijden met ingrediënten uit de natuur en hetgeen ze geschoten hebben.

Frederik laat Skouboe en Kirk de bossen van het nationaal park Kongernes Nordsjælland zien. In het gebied in het noorden van het land ligt het bos Grib Skov dat bekend is om zijn sikaherten. Het bos grenst aan Arresø, het grootste meer van Denemarken.

Met z’n drieën bouwen de mannen een verblijfplek. Daar bereiden de presentatoren een ontbijt voor als ze in de vroege ochtend op jacht gaan. In het programma is te zien hoe Frederik uitleg krijgt over de jacht op de sikaherten. Daarna gaan de drie mannen jagen en het lukt ze om een hert te schieten. Samen met groenten en paddenstoelen die ze in het bos plukken, maken ze hun hoofdmaaltijd. Frederik mag de stukken vlees afblussen met whisky en dat zorgt voor enorme vlammen, tot groot plezier van het drietal. Daarna wordt, onder het genot van een glas wijn, de maaltijd verorberd.

Nak & Æd loopt al twaalf seizoenen op de Deense TV. Het programma met Frederik wordt donderdagavond uitgezonden door de publieke tv-zender DR.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana