Kroonprins Frederik vist met kwetsbare kinderen

Vorsten

2016-06-26 11:20:00

Kroonprins Frederik van Denemarken trok zaterdagmiddag zijn kaplaarzen aan voor een bijzonder uitje. De 48-jarige kroonprins ging in Søllerød vissen met dertig kwetsbare jongeren die door Save the Children worden gesteund.

De kinderen konden het nauwelijks geloven dat de kroonprins hen tips over vissen kwam geven. “Bent u echt de kroonprins?”, vroeg een elfjarig kereltje. “Ja, ik ben het. Lijk ik op een kroonprins?”, grapte Frederik vervolgens.

Na het vissen ging de vangst op het vuur en kon Frederik nog meer kletsen met de kinderen. “Het is geweldig om hier te zijn en mijn steentje bij te dragen”, zei Frederik tegen verschillende Deense media. “Het is net als thuis met mijn kinderen. Het is fijn om samen te zijn in de natuur, te vissen en het eten op een vuur te bereiden. Het is een soort therapie.”

Frederik is sinds 2002 beschermheer van Save the Children. De kroonprins bezocht al verschillende internationale projecten, zo ging hij in 2012 naar Bangladesh. Zaterdag was echter zijn eerste bezoek aan een project van Save the Children in Denemarken. Daar heeft de organisatie ruim zestig clubs waar kwetsbare kinderen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ondernemen.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana