Frederik zingt kinderliedje mee bij bezoek aan kleuterschool

Vorsten

2021-05-21 15:59:47

Kroonprins Frederik van Denemarken is de kinderliedjes uit zijn jeugd niet vergeten. Dat bleek tijdens zijn bezoek aan een kleuterschool in Kopenhagen. Frederik bezocht de school in de gemeente Tårnby als beschermheer van de natuurorganisatie Plant et Træ (Plant een boom).

Frederik werd bij aankomst opgewacht door zo’n veertig kleuters die voor hem een lied hadden ingestudeerd. De kinderen begonnen wat aarzelend aan het lied, zoals te zien is op een filmpje dat de krant Billed Bladet op de website heeft gezet. De kroonprins kende het liedje echter en zong het refrein mee. Daarmee brak hij het ijs, tot grote opluchting van de volwassenen die er zelf ook wat verlegen bijstonden.

Het liedje was in de jaren zeventig populair in Denemarken. Het was te zien in een kinderserie op televisie.

Na het welkomstlied hielp Frederik met het planten van een boom die hoort bij het project Plant et Træ. Bezoekers van de luchthaven van Kastrup in Kopenhagen hebben het met donaties mogelijk gemaakt dat er extra groen gecreëerd kan worden in de buurt van het vliegveld. Het planten van bomen maakt daar onderdeel van uit.


Meer Denemarken

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?