Frederiks Royal Run alsnog afgelast vanwege corona

Vorsten

19-05-2020 17:48:49

Van uitstel komt voor kroonprins Frederik toch echt afstel. Nadat de Deense troonopvolger zijn Royal Run al had uitgesteld komt dinsdag het bericht dat het hardloopevenement is afgelast als gevolg van de coronacrisis.

“Royal Run is in een paar jaar uitgegroeid tot een feestdag en een fantastisch hardloopevenement door het hele land”, aldus Frederik. “Duizenden mensen zijn betrokken, zowel als toeschouwer als deelnemer. Het was echt een volksfeest.” Zoveel mensen bijeen in september is volgens de kroonprins “niet langer realistisch” en dus kwam het Deense hof tot de conclusie dat de Royal Run “niet plaats kan vinden zoals die is bedoeld – een treffen van Denen van alle leeftijden, in het hele koninkrijk”.

Het hardloopevenement, dat in 2018 voor het eerst plaatsvond ter gelegenheid van Frederiks vijftigste verjaardag, stond aanvankelijk gepland op tweede pinksterdag, 1 juni. Eind maart werd besloten de sportloop uit te stellen tot september, in de hoop dat de coronamaatregelen tegen die tijd versoepeld zouden zijn.

Blijven hardlopen

De eerstvolgende Royal Run vindt volgend jaar plaats op tweede pinksterdag, 24 mei. Frederik laat dinsdag weten “met zijn gezin uit te kijken naar Pinksteren 2021”. “Wanneer we hopelijk weer een Royal Run kunnen organiseren zoals we gewend zijn. Tot die tijd hoop ik dat iedereen met plezier blijft hardlopen en in beweging blijft.”

De Royal Run zou dit jaar voor het eerst ook in Groenland plaatsvinden. In totaal schreven meer dan 70.000 mensen zich in voor het sportevenement.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord