Gråsten loopt uit voor koninklijke familie

Vorsten

2016-07-15 20:48:00

De bevolking van Gråsten is vrijdag uitgelopen om koningin Margrethe en prins Henrik te verwelkomen aan het begin van hun zomervakantie in Gråsten Slot. Na aankomst van het ‘regentpaar’ op hun vakantieadres was er een kort fotomoment, waaraan ook het kroonprinselijk gezin deelnam dat al langer in Gråsten was. Daarna bekeek de familie de wisseling van de wacht.

De jongste familieleden hadden minder belangstelling voor de militairen dan voor de honden, die enthousiast de door prins Christian gegooide tennisballen gingen halen. De twee teckels van prins Henrik, blij over hun terugkeer op het slot, hadden overigens vlak voor de fotosessie pal voor het bordes en voor ogen van de pers hun eigen boodschap afgegeven.

Gråsten is trots op de jaarlijkse komst van de ‘royals’ naar het het dorp nabij de grens met Duitsland. Een grens die pas in 1920 werd getrokken toen de bevolking van dit deel van Sleeswijk, dat in 1864 was veroverd door Pruissen, in een referendum stemde voor terugkeer bij Denemarken. Niet lang daarna, in 1936 koos de toenmalige kroonprins Frederik om hier vakantie te vieren, een gebruik dat nu tachtig jaar stand houdt.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig