Jarige Margrethe toegezongen door personeel in plaats van volk

Vorsten

2020-04-16 11:53:39

Het gebeurt niet vaak dat een koningin in haar nachtjapon te zien is. Maar koningin Margrethe maakte donderdag voor haar 80e verjaardag een uitzondering toen ze ‘s ochtends op haar balkon stond en werd toegezongen door haar medewerkers. Het wakker maken met gezang is een van de Deense tradities.

Onder haar slaapkamerraam trof ze dit jaar niet haar familie en koninklijke gasten aan zoals vijf jaar geleden bij haar 75e verjaardag. Vanwege het coronavirus is het grootste koninklijke feest afgelast, en trekt de koningin zich sinds maart terug in het Fredensborg Slott om besmetting met het gevaarlijke longvirus te voorkomen.

De koningin was te zien in haar nachtjapon met bloemetjes, zonder make-up en met haarband. Na het gezang bedankte de blij verraste jarige haar personeel. Ook de acht kleinkinderen van de koningin verrasten hun oma, met een online verjaardagsgroet. Op het Instagram-account van het Deense koningshuis houden ze de letters van het woord ‘Tilykke’ omhoog, dat gefeliciteerd betekent in het Nederlands.


Meer Denemarken