Kinderen Frederik en Mary kijken uit naar internationale lessen

Vorsten

06-01-2020 12:22:04

Maandag begint een spannende periode voor de prins Christian, prinses Isabella, prinses Josephine en prins Vincent van Denemarken. De kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary verblijven twaalf weken in Zwitserland waar ze naar een internationale school gaan, iets waar ze naar hebben uitgekeken.

“We kijken er echt naar uit om een nieuw land en de school een beetje te leren kennen”, sprak de 14-jarige Christian maandagochtend tegenover de Deense en internationale pers tijdens een korte fotosessie in Verbier. Ook vindt hij het leuk dat ze mensen uit verschillende landen kunnen ontmoeten, al kijken hij en zijn zus Isabella (12) het meest uit naar het feit dat ze ook lekker veel kunnen skiën.

Ook Frederik noemt het “spannend”. Volgens de Deense troonopvolger kunnen de kinderen behoorlijk wat ervaring opdoen in Zwitserland. “Ze leren Engels en ook een beetje Frans en er worden ook enkele niet-taalkundige vakken gegeven”, zo schetst hij.

Isabella ziet de buitenlandse periode als de ideale gelegenheid om haar taalvaardigheid te verbeteren. “Christian en ik hebben al wel Frans op school maar we zullen er straks veel beter in zijn”, verwacht ze.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord