Koning Margrethe pas in 2021 naar viering Zuid-Jutland

Vorsten

2020-04-07 17:02:14

De Deense koningin Margrethe II zal vanwege de coronacrisis en de daarmee samenhangende maatregelen haar bezoek aan Zuid-Jutland uitstellen tot de zomer van 2021. Dat meldt persbureau DPA.

In het kader van de aansluiting van de regio Zuid-Jutland bij Denemarken – 100 jaar geleden – zou Margrethe het grensgebied met Duitsland bezoeken van 9 tot 12 juli dit jaar. De Deense vorstin was van plan een deel van de route te volgen die haar grootvader koning Christian X in 1920 aflegde om de nieuwe inwoners van Denemarken te verwelkomen.

Naast deze viering maakte het Deense hof eerder al bekend alle activiteiten in juni en juli te schrappen. Dit om te voldoen aan de nationale richtlijnen om verspreiding van het coronavirus af te remmen. De regering van Denemarken heeft besloten het verbod op grote bijeenkomsten te verlengen tot augustus, daarom wordt het koninklijke bezoek verplaatst naar juni 2021.

Zuid-Jutland

In 1920, na de Eerste Wereldoorlog, werd een nieuwe grens getrokken tussen Duitsland en Denemarken. Na een referendum onder de Deense bevolking werd bepaald dat Duitsland het gebied Noord-Sleeswijk (nu Zuid-Jutland) moest afstaan aan Denemarken.


Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!