Koningin Anne-Marie mist uitreiking Deense kunstbeurzen

Vorsten

14-06-2020 12:40:00

Tot verdriet van de Deense koningin Margrethe ontbreekt zondagmiddag haar jongste zus koningin Anne-Marie van Griekenland bij de feestelijke uitreiking van de naar hun moeder vernoemde kunstbeurzen, Dronning Ingrids Hæderslegat. Vanwege de coronacrisis kan Anne-Marie niet overkomen uit Griekenland, zo liet het Deense hof weten.

Prinses Benedikte, de middelste van de drie koninklijke zussen, is wel aanwezig in de tuin van Fredensborg Slot voor de ‘muzikale middag’ waarbij met enig passen en meten ook de geldende afstandsregels in acht kunnen worden gehouden. Fredensborg Slot is waar koningin Margrethe de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis haar toevlucht heeft genomen.

De beurzen die zijn ingesteld ter ere van koningin Ingrid worden om de twee jaar uitgereikt aan twee jonge talenten in dans en muziek. Dit keer is de eer te beurt gevallen aan operazanger Nicolai Elsbjerg en balletdanser Tobias Praetorius. Ze krijgen de beurs als financiële steun voor hun verdere studies en ontwikkeling. Het is traditie dat de drie zussen de beurzen gezamenlijk overhandigen, maar dat is dit jaar dus beperkt tot Margrethe en Benedikte.

Zowel Nicolai Elsbjerg als Tobias Praetorius zullen in de paleistuin een korte voorstelling geven voor de koninklijke familie en een aantal genodigden. Tijdens het evenement worden twee nieuw gechoreografeerde balletwerken uitgevoerd, waarin Tobias Praetorius het ene werk heeft gechoreografeerd en in het andere heeft gedanst.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord