Koningin Margrethe handelt op één dag vier nieuwjaarsrecepties af

Vorsten

03-01-2020 19:17:11

Koningin Margrethe zal pijnlijke handen hebben nadat ze vrijdag opnieuw vier nieuwjaarsrecepties heeft gehouden. Die kwamen na de ontvangst en het diner op nieuwjaarsdag en de drie recepties van donderdag, waarbij ze onder meer het corps diplomatique over de vloer kreeg in de Ridderzaal van Christiansborg Slot.

De koningin hield vrijdag een andere traditie in stand door in een door zes schimmels getrokken gouden koets van Amalienborg naar Christiansborg te rijden. Die rit trok zoals elk jaar veel bekijks, ook al kan het rijtuig de vergelijking niet aan met de gouden koetsen van haar Britse en Nederlandse collega-monarchen.

In Christiansborg Slot kreeg Margrethe gezelschap van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, die haar woensdag en donderdag ook al hadden ondersteund bij de ontvangsten. Geheel volgens het vooraf opgestelde draaiboek kwamen in een korte tijdspanne over drie sessies verspreid eerst officieren van verschillende krijgsmachtonderdelen handen schudden, en daarna vertegenwoordigers van maatschappelijk organisaties en stichtingen en goede doelen die door leden van het koningshuis worden gesteund.

Koningin Margrethe mocht daarna weer in haar gouden karos stappen voor de rit terug naar Amalienborg. Pas volgende week woensdag heeft ze weer een openbare afspraak in haar agenda staan, wanneer de ambassadeur van Pakistan afscheid komt nemen.

Meer Denemarken