Koningin Margrethe helpt bij expositie

Vorsten

2016-08-10 09:22:00

Koningin Margrethe van Denemarken heeft meegeholpen bij het samenstellen van een nieuwe expositie in het museum bij het koninklijk paleis Amalienborg in Kopenhagen. Margrethe hielp conservator Elisabeth von Buchwald bij het selecteren van meer dan tweeduizend objecten voor de tentoonstelling die op 22 september opent.

Op de website en de Facebookpagina van het Deense hof verschenen woensdag foto’s van de Deense vorstin die met zichtbaar genoegen op de zolders van het paleis spullen uitzoekt voor de tentoonstelling.

De expositie over de verborgen inventaris van het Deense hof reconstrueert acht depots, zoals bijvoorbeeld de plekken waar het Deense hof porselein bewaart. Naast de porseleinkamer krijgen de bezoekers een indruk hoe in koninklijke kringen sieraden, zilverwerk, kleding, meubels en kunst worden bewaard.

De tentoonstelling bevat werken uit meerdere generaties verspreid over driehonderd jaar. Via een audiosysteem leidt de koningin bezoekers zelf rond. Ze vertelt persoonlijke verhalen en over de historische achtergrond van de geëxposeerde spullen.

Het idee voor de tentoonstelling ontstond tijdens de digitalisering van de koninklijke inventaris in de Deense paleizen.
Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!