Koningin Margrethe laat niemand thuis

Vorsten

17-03-2017 21:29:00

De Deense koningin Margrethe heeft een oplossing gevonden voor het dilemma over wie er binnen de familie wel en wie niet mee kan naar de uitvaart van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, de overleden echtgenoot van prinses Benedikte.

Alle leden van de koninklijke familie gaan mee naar Duitsland maar gaan (deels) op dezelfde dag nog terug. Op die manier wordt een uitzondering gemaakt op de wet die bepaalt dat er altijd een volwassen troongerechtigd lid van de familie in het land moet zijn.

Naast Margrethe reizen dus ook haar echtgenoot prins Henrik, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary en prins Joachim en prinses Marie naar Bad Berleburg waar dinsdag de rouwdienst plaatsheeft. Mary en Joachim moesten daarvoor hun agenda leegmaken.

Naar verwachting zullen ook veel andere konings- en vorstenhuizen vertegenwoordigd zijn bij de dienst in de Evangelische Stadskerk. De Noren hebben al de komst van prinses Märtha Louise, de oudste dochter van koning Harald en koningin Sonja aangekondigd. Ook het Griekse koningshuis zal aanwezig zijn. Richard was een zwager van de Griekse koning Constantijn.

Richard overleed maandag op 82-jarige leeftijd. Het publiek kan dit weekeinde in Slot Berleburg afscheid nemen.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.