Koningin Margrethe ontvangt president Mexico

Vorsten

2016-04-13 16:08:00

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote zijn woensdag warm ontvangen in Denemarken. Koningin Margrethe, haar echtgenoot Henrik, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie en prinses Bededikte wachtten de president in Kopenhagen op.

Na de welkomstceremonie op de luchthaven van Kopenhagen werden Enrique Peña Nieto en zijn vrouw Angélica Rivera naar Fredensborg Slot gebracht. Daar vindt woensdagavond een staatsbanket plaats.

Voordat Enrique en Angélica met de koninklijke familie aan tafel gingen, stond een bezoek aan Kronborg op de agenda. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary namen de Mexicaanse gasten mee naar het uit Hamlet wereldberoemde kasteel in Helsingor. In diezelfde plaats bezocht het viertal ook het maritiem museum.

Enrique Peña Nieto brengt een tweedaags staatsbezoek aan Denemarken. Donderdag staan onder meer een gesprek met de Deense premier Lars Løkke Rasmussen en bezoeken aan scholen op het programma. Eind mei komt de Mexicaanse president naar Nederland voor een staatsbezoek.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie