Koningin Margrethe toert door Svendborg

Vorsten

2018-09-06 14:29:00

Koningin Margrethe is donderdag aan boord van het koningsschip Dannebrog aangekomen aan de Honnørkajen in de haven van Svendborg, op het eiland Funen. Daar brengt ze als onderdeel van de jaarlijkse ‘zomertocht’ een tweedaags bezoek. De koningin overnacht daarbij op de boot, die ook dienst doet als ontvangstruimte voor de receptie die ze donderdagavond de lokale autoriteiten aanbiedt.

Uit Kopenhagen was ook de landauer overgekomen die de koningin in gezelschap van het burgemeesterspaar van de kade naar het stadhuis reed. Na de ontvangst legde Margrethe een aantal bezoeken af in het stadje. Zo ging ze – andermaal in de koets – naar een zorgcentrum, waar onder meer mensen met dementie zijn gehuisvest. Margrethes eerder dit jaar overleden echtgenoot prins Henrik had dementie, hetgeen in de laatste jaren van zijn leven tot pijnlijke situaties leidde. Mede omdat pas laat werd bekendgemaakt dat de prins ziek was.

Later in de middag werkte Margrethe eveneens een vol programma af, met lunch bij Stella Maris, en bezoeken aan Scangrip, het Deens welvaartszorgmuseum en het zogenoemde Skovpark, het bospark, alvorens zich aan boord van Dannebrog voor te bereiden op de receptie. Vrijdagochtend staan er voor vertrek ook nog drie uitstapjes op de agenda.


Meer Denemarken