Koningin Margrethe toont opnamen uit park

Vorsten

25-03-2016 17:00:00

Het Deense hof heeft vrijdag op de eigen website een serie foto’s geplaatst van Marselisborg Slot en het omliggende 13 hectare grote park. Dit omdat de koninklijke familie daar de paasdagen doorbrengt. Het park is dan voor het publiek gesloten.

Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik arriveerden maandag al en het kroonprinselijk gezin kwam woensdag, meldden Deense media. De koningin blijft tot 31 maart. Daarna verhuist ze weer naar Fredensborg Slot, zo laat de website weten.

Op de opnamen die het hof deelde is onder meer het beeldhouwwerk Marcelisa van Miguel Berrocals dat sinds 1996 een prominente plaats inneemt in het park en dat één van de eerste kunstvoorwerpen is die bezoekers zien.

Ook de toegangspoort, de zogenoemde Rozenpoort met de rozenstruiken op de boog, staat afgebeeld. Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Margrethe in 2000 is de toegang tot Marselisborg grond opgeknapt, een cadeautje van onder meer enkele instanties uit de gemeente Aarhus waar het paleis is gelegen.

Meer Denemarken