Koningin Margrethe weer in Marselisborg

Vorsten

2016-06-27 12:49:00

Koningin Margrethe heeft maandag weer haar intrek genomen in Marselisborg Slot in Aarhus. Daar verblijft de vorstin doorgaans enkele weken in de zomermaanden. De Deense koningin arriveerde in Aarhus aan boord van het koninklijke schip Dannebrog.

Margrethe werd vergezeld door echtgenoot prins Henrik, die in de afgelopen week een baardje heeft laten staan. De prins is begin dit jaar met pensioen gegaan en neemt alleen nog deel aan activiteiten waaraan hij zelf plezier beleeft. Zo moest de koningin eerder deze maand alleen naar de Faeroer, en ook bij binnenlandse bezoeken moet ze het zonder haar man stellen.

Marselisborg is vernoemd naar de Nederlandse koopman Gabriel Marselis die in 1661 van de toenmalige koning Frederik III een stuk kroonland kreeg in Jutland. Dit ter vereffening van een schuld die de koning aan hem had. Later werd het weer koninklijk bezit en in 1967 schonk koning Frederik IX het landgoed en kasteel aan zijn oudste dochter kroonprinses Margrethe en haar man Henrik.


Meer Denemarken

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.