Koningin Margrethe werkt 3 nieuwjaarsontvangsten af

Vorsten

02-01-2020 16:38:11

De Deense koningin heeft donderdag honderden handen geschud tijdens nieuwjaarsontvangsten in Christian VII’s Palæ, onderdeel van het Amalienborg paleizencomplex en in Christiansborg Slot. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary vergezelden de koningin, die nieuwjaarsdag al een receptie en diner aanbood aan de regering.

Donderdagmorgen klopten de leden van de Hoge Raad al voor tien uur bij het paleis om Margerethe en het kroonprinselijk paar de beste wensen over te brengen voor 2020. Traditegetrouw waren de rechters in galakostuum. Ze werden gevolgd door officieren van de Koninklijke Lijfgarde en het Garderegiment Huzaren, die eveneens in gala-uniform hun opwachting maakten bij het koninklijk gezelschap.

Daarna vertrokken de koningin, Frederik en Mary naar Christiansborg Slot, dat het koningshuis gebruikt voor bijzondere ontvangsten. De rest van het paleis is in gebruik voor het parlement en het kantoor van de Deense premier. In Christiansborg, in het buitenland bekend door de populaire televisieserie ‘Borgen’, hield Margerethe de ontvangst voor buitenlandse diplomaten.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk nam de koningin de nieuwjaarswensen zittend in ontvangst, met het kroonprinselijk paar staand naast zich. Margerethe (79) heeft moeite met staan en lopen, en beperkt die activiteiten zoveel mogelijk.

Meer Denemarken