Koninklijk nieuwjaarsdiner in Denemarken

Vorsten

01-01-2015 13:16:00

KOPENHAGEN – In het Christian VII paleis in het Amalienborgcomplex in Kopenhagen zijn de tafels al gedekt voor het diner dat koningin Margrethe donderdagavond geeft voor de regering en hoge functionarissen.

Voorafgaande aan het diner is een receptie voor de gasten. Naast koningin Margrethe en haar man Henrik zijn daarbij het kroonprinselijk paar Frederik en Mary, prins Joachim en prinses Marie en prinses Elisabeth aanwezig.

De nieuwjaarsontvangsten gaan eeuwen terug en vroeger was iedereen welkom in het paleis, waar dan meteen een hapje kon worden meegegeten. Tegenwoordig zijn de ontvangsten strak georganiseerd. In video is te zien hoe secuur de tafeldekkers in het paleis te werk gaan. Tijdens de strakke operatie werken ze met plattegronden en duimstokken om de tafels en de stoelen, het oude porselein, zilverwerk en tafeldecoraties op de exacte plaats te zetten. Op de website verschenen op nieuwjaarsdag artikelen over het dekken van de tafels en de Rosenborgwijn die traditiegetrouw tijdens het diner wordt geserveerd.

behalve in Amalienborg worden er komende week ook in paleis Christiansborg ontvangsten gehouden voor het corps diplomatique, de garderegimenten, andere onderdelen van de strijdkrachten en Deense organisaties.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Denemarken