Kroonprins Frederik bekijkt productie ethanol

Vorsten

2020-05-15 21:58:53

De Deense kroonprins Frederik mocht er vrijdagochtend weer eens op uit. Zonder mondkapje maar met beschermende bril, helm en geel vest, nam hij in Kalundborg een kijkje bij de inrichting van een nieuwe fabriek voor ethanol.

Denemarken produceert op dit moment maar weinig ethanol zelf, terwijl de vraag er naar door de coronacrisis enorm is gestegen omdat het gebruikt kan worden in desinfecterende middelen zoals handgel. Verschillende bedrijven en instellingen hebben de handen ineengeslagen om op korte termijn dagelijks 50.000 liter ethanol te produceren in de eerder gesloten fabriek Asnærketdie die daarvoor nu geschikt is gemaakt.

Personeel dat er eerder werkte is vorige maand tijdelijk weer aangenomen en is aan de slag gegaan. Frederik, die eerder deze maand met zijn gezin uit Kopenhagen voor enkele maanden terugverhuisde naar het Kanselarijhuis bij Fredensborg Slot, kreeg bij zijn visite een rondleiding over het fabrieksterrein, waar hem werd uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij de productie van ethanol.


Meer Denemarken