Kroonprins Frederik moet Royal Run uitstellen tot september

Vorsten

02-02-2021 13:33:22

In Denemarken is de Royal Run vanwege de coronacrisis uitgesteld. Het hardloopevenement, dat in 2018 voor het eerst werd gehouden, is nu verplaatst naar 12 september. Dat maakte kroonprins Frederik van Denemarken bekend via de Instagram-pagina van het Deense koningshuis.

Het evenement stond aanvankelijk voor mei gepland, maar vanwege de coronabeperkingen gaat dat niet door. Toch hoopt Frederik dat mensen het positief oppakken. “Ik hoop dat jullie de tijd tot 12 september gebruiken om het plezier van sporten en hardlopen te behouden”, zegt de kroonprins in een video. Die werd afgelopen weekend opgenomen, toen Frederik door de sneeuw aan het hardlopen was met zijn kinderen Vincent en Josephine.

De Royal Run werd drie jaar geleden in het leven geroepen vanwege de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik. Iedereen kan aan het evenement meedoen, zowel ervaren als onervaren lopers.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.