Kroonprins Frederik viert verjaardag

Vorsten

2015-05-26 08:39:00

KOPENHAGEN – De Deense kroonprins Frederik is dinsdag jarig. De zoon van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik is 47 jaar oud geworden.

Op de website van het Deense hof wordt melding gemaakt van de verjaardag, maar of de kroonprins zijn geboortedag gaat vieren en hoe is niet bekend. De prins heeft dinsdag in ieder geval geen afspraken in zijn openbare agenda staan.

De Deense krant Bileld Bladet blikt, ter ere van de verjaardag van de kroonprins, terug op de geboorte en de jeugd van Frederik. De krant schrijft ook dat Frederik en Mary geen afspraken hebben. “Dus hopelijk hebben ze de tijd om de verjaardag te vieren in paleis Fredensborg of in paleis Amalienborg”, aldus de krant die ook schrijft dat de koningin en haar man waarschijnlijk ook geen officiële afspraken hebben.

Vorige week was Frederik nog samen met zijn vrouw Mary in de Duitse deelstaten Hamburg en Beieren. Het kroonprinselijk paar bracht een driedaags bezoek en werd daarbij vergezeld door een handelsdelegatie waaraan 75 Deense bedrijven deelnamen. Doel van het bezoek was dan ook om Deense producten en bedrijven onder Duitse aandacht te brengen. In maart brachten Frederik en Mary ook al een dergelijk driedaags bezoek aan Japan.


Meer Denemarken

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.