Kroonprins Frederik: Vikingen kunnen ons inspireren

Vorsten

13-10-2021 23:22:37

De Deense kroonprins Frederik heeft woensdag zijn handelsreis naar IJsland voortgezet. Frederik begon de dag door de openingstoespraak te geven bij de lancering van een programma om groene ondernemingen te promoten.

In zijn toespraak verwees de oudste zoon van koningin Margrethe naar hun gezamenlijke voorouders. “Als Vikingen hebben we nieuwe technologieën uitgevonden voor zeilen, zoals de wereld nooit eerder had gezien. En hoewel de Vikingen niets wisten van moderne concepten als duurzaamheid en klimaatverandering, kunnen we ons nog steeds laten inspireren door onze innovatieve voorouders”, aldus Frederik.

Later op de dag bezocht de kroonprins de energiecentrale van Orkuveita Reykjavikur. Ook nam Frederik samen met de IJslandse president Guðni Jóhannesson deel aan een rondvaart met een inspectieschip in de haven Reykjavik.

De kroonprins was de afgelopen dagen op handelsmissie in IJsland. Het doel van het bezoek was om de samenwerking tussen Denemarken en IJsland op het gebied van groene en duurzame oplossingen te versterken.


Meer Denemarken