Kroonprins Frederik wil nog acht jaar bij IOC

Vorsten

18-07-2016 15:22:00

frederik, ioc

Kroonprins Frederik stelt zich volgend jaar september herkiesbaar voor een tweede termijn van acht jaar als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Dat zegt de Deense kroonprins in een vraaggesprek met het dagblad Berlingske Tidene. Frederik is sinds 2009 lid van het IOC.

De kritiek op het lidmaatschap van Frederik in de Deense media en politiek is verstomd, zo stelde de kroonprins tevreden vast. De bezwaren tegen zijn deelname aan het bestuur echoden de bezwaren die een decennium eerder in Nederland werden geuit tegen het IOC-lidmaatschap van prins Willem-Alexander. Een prins moest geen lid willen zijn van een ‘corrupte boevenbende’ als de Olympische organisatie aldus de kritiek.

Volgens Frederik is het IOC op de goede weg om zichzelf om te vormen, een proces dat door de huidige president Thomas Bach, die in 2013 Jacques Rogge opvolgde, met strakke hand wordt geleid. Frederik vindt dat hij zelf wel degelijk invloed heeft op het besluitproces van het IOC, waar hij pleit voor eerlijkheid en openheid.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.