Kroonprins Frederik zeilt mee met Save the Children

Vorsten

2021-06-28 22:08:24

De Deense kroonprins Frederik heeft een middag meegevaren met een boot van de organisatie Save the Children. Met de schoener Fylla zijn jongeren en vrijwilligers op weg naar de kust van Groenland. Frederik monsterde aan in Svendborg en zeilde een stukje mee om in Faaborg weer van boord te gaan.

De kroonprins liet zich tijdens de tocht van zijn beste kant zien. Zo hielp hij met het hijsen van de zeilen en leerde hij enkele jongeren ook knopen te leggen in de touwen. Op foto’s die te vinden zijn op de site van het Deense hof is te zien dat zowel Frederik als de deelnemers aan de zeiltocht zich uitstekend vermaken.

Frederik is beschermheer van Save the Children in Denemarken. Zelf zegt de kroonprins de activiteiten van de organisatie heel belangrijk te vinden. “Het geeft jongeren plezier en vertrouwen”, zegt hij daarover. Ook roemt Frederik het werk van de vrijwilligers. “Hun rol is heel bijzonder. Ze nemen de tijd om de jongeren te helpen die wel wat extra aandacht en steun kunnen gebruiken in hun leven.”


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana