Kroonprinses Mary blij dat kroost weer naar school kan

Vorsten

2020-05-19 20:02:32

De Deense kroonprinses Mary is blij dat ook haar twee oudste kinderen weer naar school kunnen. Prins Christian (14) en prinses Isabella (13) zitten sinds maandag weer in de klas, de 9-jarige tweeling Vincent en Josephine mocht in april al terug naar school.

“Ik denk dat ze goed zijn omgegaan met een heel ander dagelijks leven”, schreef Mary dinsdag op Instagram over haar kroost. “Maar ze keren graag terug naar alles wat ze hebben gemist: de lessen, hun leeftijdgenoten, de leraren, de pauzes. Kortom: een schoolleven dat het dagelijks leven structuur geeft.”

Volgens Mary onderstreept de sluiting van de scholen als gevolg van de coronacrisis internationaal het belang van onderwijs. “Niet alle kinderen ter wereld hebben zoveel geluk”, verwijst de kroonprinses naar haar eigen kinderen. “Ik heb gelezen dat UNESCO schat dat de educatie van meer dan zeventig procent van de studenten wereldwijd wordt beïnvloed door de schoolsluitingen als gevolg van de coronacrisis. Dit heeft een grote internationale impact op kinderen, vooral op meisjes en vooral in ontwikkelingslanden.”

Die slachtoffers mogen volgens Mary niet uit het oog verloren worden. “Onderwijs is voor iedereen de weg naar een betere toekomst. Voor meisjes in het bijzonder betekent onderwijs dat ze een grotere kans hebben te ontsnappen aan armoede, dat ze later trouwen, dat ze minder en gezondere kinderen hebben, dat ze financiële vrijheid hebben en een bijdrage kunnen leven aan de samenleving.”


Meer Denemarken

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt