Kroonprinses Mary onthult nieuwe kerstpostzegel

Vorsten

01-11-2021 16:33:54

De Deense kroonprinses Mary heeft maandag in het stadhuis van Kopenhagen de kerstpostzegel van dit jaar onthuld. Met de zegel, die Home for Christmas heet, wordt geld ingezameld voor kinderen in nood.

De kerstzegel is deze keer ontworpen door de Deense illustrator Peter Bay Alexandersen. De afbeelding met verschillende kerstfiguren refereert aan het samenkomen van mensen tijdens de kerstperiode, iets dat velen vorig jaar hebben gemist vanwege de coronapandemie.

Elk jaar laat een Deense stichting voor kerstpostzegels een speciale kerstzegel ontwerpen. Met het geld dat daarmee wordt opgehaald, worden duizend kinderen in de leeftijd van zeven tot veertien jaar geholpen die te maken hebben gehad met pesten of lijden aan verschillende psychische problemen. Kroonprinses Mary neemt al bijna tien jaar deel aan de onthullingsceremonie. Daar zijn ook altijd kinderen bij aanwezig.

De afgelopen jaren boog koningin Margrethe zich verschillende keren over het ontwerp. Ook werd ze meerdere keren zelf op de postzegels afgebeeld.

Meer Denemarken