Kroonprinses Mary 43 jaar

Vorsten

2015-02-05 06:52:00

KOPENHAGEN – De Deense kroonprinses Mary is jarig. De vrouw van de Deense kroonprins Frederik is donderdag 43 jaar geworden. Hoe de van origine Australische Mary haar verjaardag viert, is niet bekend.

Afgelopen vrijdag publiceerde het Deense koningshuis drie nieuwe portretten voor 2015 van Frederik en Mary, die al ruim tien jaar getrouwd zijn en vier kinderen hebben. De kroonprinses draagt op de foto´s, die genomen zijn in de oostelijke vleugel van Amalienborg, een lichtroze japon van de Australische designer Carla Zampatti. Om haar hals draagt ze een robijnen collier die Frederik erfde van zijn grootmoeder koningin Ingrid.

Mary bracht afgelopen jaar diverse officiële bezoeken aan het buitenland. Zo was ze in september samen met haar man voor een driedaags bezoek in Canada. Daarna reisde ze door naar New York om als lid van de taskforce International Conference on Population and Development (ICPD) deel te nemen aan de algemene vergadering van de Verenigde Naties over de ontwikkeling van de bevolkingsgroei.

Ook bracht ze in november een bezoek aan Zuid-Afrika om onder meer te praten over seksuele gezondheidsrechten van vrouwen. In september was ze als beschermvrouw van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Tadzjikistan waar ze gedurende een bezoek aan een universitair medisch centrum benoemd werd tot bijzonder hoogleraar. De kroonprinses kreeg deze eretitel voor haar werk als beschermvrouw van het regionaal bureau voor Europa van de WHO. Mary heeft in deze functie geholpen de aandacht te vestigen op de volksgezondheid van de Tadzjieken.


Meer Denemarken