Kunstwerken van koningin Margrethe verkocht

Vorsten

03-02-2021 19:17:43

Koningin Margrethe van Denemarken heeft onder een pseudoniem twee van haar schilderijen verkocht via veilinghuis Bruun-Rasmussen. Volgens magazine Billed Bladet werden de kunstwerken voor een hoger bedrag afgehamerd dan de getaxeerde waarde.

De koningin deed de aquarellen uit de serie “landschappen voor verloren legendes” in de verkoop onder haar pseudoniem Ingahild Grathmer. De twee schilderijen werden allebei getaxeerd op 10.000 kronen (989 euro), maar werden voor 42.000 kronen (4154 euro) verkocht.

Het was de eerste keer dat Margrethe haar kunst verkocht onder een pseudoniem. Het gebeurt vaker dat de vorstin haar kunstwerken schenkt aan veilingen, maar dan onder haar echte naam.

Wel gebruikte de Deense koningin haar pseudoniem voor de illustraties die zij maakte voor J.R.R. Tolkien, de schrijver van the Lord of the Rings. Er werden meerdere illustraties van haar hand opgenomen in onder andere de Deense vertaling van het boek.


Meer Denemarken

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.