Logo voor 75e verjaardag Margrethe

Vorsten

2015-03-05 09:16:00

KOPENHAGEN – Het Deense hof heeft een logo laten maken voor de viering volgende maand van de 75e verjaardag van koningin Margrethe. Ook is een nieuwe foto van de vorstin vrijgegeven die bij publicaties rond de feestelijkheden kan worden gebruikt.

Het verjaardagslogo is ontworpen door de graficus Poul Bjørn in samenwerking met Wonderful Copenhagen, dat eerder al betrokken was bij het ontwerp van het logo voor het veertigjarig regeringsjubileum van Margrethe in 2012. De nieuwe foto is gemaakt door Torben Eskerod, zo laat het paleis op de eigen website weten.

De feestelijkheden voor de verjaardag – op 16 april – beginnen al op 25 maart wanneer Margrethe op Fredensborg Slot een tentoonstelling opent met kleding van haarzelf. Begin april is er een rijtoer en feestavond in Aarhus, waarna het de beurt is aan Kopenhagen om flink uit te pakken rond de verjaardag zelf.

“Wij Denen houden van verjaardagen”, zei Margrethe vorige maand in een gesprek met Nederlandse journalisten. Zeker wanneer het gaat om ronde getallen. “En ja, ook 75”, aldus de koningin, die op 17 maart staatsbezoek krijgt van haar petekind koning Willem-Alexander.


Meer Denemarken