Margrethe: dank voor goede wensen

Vorsten

2016-01-05 17:21:00

KOPENHAGEN – Koningin Margrethe heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsontvangst voor het corps diplomatique de buitenlandse vertegenwoordigers bedankt voor de goede wensen die ze mocht ontvangen voor haar man prins-gemaal Henrik. Die ontbrak namelijk bij de receptie in Christiansborg, als eerste teken van zijn vrijwillige pensionering.

De koningin sprak haar dankwoord uit in het Frans, ten overstaan van de 58 ambassadeurs, hun partners en 20 plaatsvervangende ambassadeurs of chargé d’affaires in de Grote Hal van het paleis, dat ook dienst doet als regeringscentrum en parlement. Bij de ontvangst was ze vergezeld door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

Margrethe (75) nam de nieuwjaarswensen zittend in ontvangst. Vanwege een rugkwaal kan ze niet lang staan. Het kroonprinselijk paar stond naast haar. Frederik hield bij het handenschudden de bij zijn uniform horende handschoenen aan, de koningin en Mary deden hun rechter handschoen af voor de handdruk.

Koningin Margrethe had dinsdag twee recepties op de agenda staan. Eerder op de ochtend was er in Amalienborgs Christian VII’s paleis al een ontvangst voor onder meer de Hoge Raad en vertegenwoordigers van onder meer de garderegimenten. Ook woensdag heeft de koningin nog nieuwjaarsontvangsten.


Meer Denemarken